Kuntavaalit 2017

Miksi kokoomus?

Kokoomuksen ohjelmassa minua kiehtoo erityisesti sivistyksen ja tieteen sekä uudistumishalun korostaminen.

Miksi sitten valitsin Kokoomuksen puolueekseni? Suomen tämän hetkinen puoluepoliittinen tilanne tarjoaa politiikasta kiinnostuneelle useita vaihtoehtoja puolueen valintaan. Omasta näkökulmastani katsottuna jokaisen puolueen ohjelmista löytyy hyviä puolia mutta myös puolia, jotka haluaisi muuttaa toiseen suuntaan. Kokoomus tuntuu kuitenkin ehdottomasti omimmalta puolueelta minulle. Kokoomuksen harjoittamasta valtakunnan tason politiikasta löytyy vain muutamia kohtia, joita haluaisin muuttaa. Kyllä niitä siis Kokoomuksestakin löytyy, mutta vähemmän kuin muilta puolueilta.

Mutta tätähän se politiikka juuri on, kompromissien tekemistä. Kompromissien teko alkaa ihan jo puolueen valinnasta. Ikäni puolesta olen saanut äänestää noin 20 vuoden ajan ja ääneni ovat jossain vaiheessa saaneet muistini mukaan ainakin seuraavat puolueet: Kokoomus, SDP, KD ja Vihreät. Viimeisen 13 vuoden ajan Kokoomuksen ehdokas on aina saanut ääneni. Olen siis jo aikoja sitten löytänyt poliittisen kotini ja asettunut sinne pysyvän oloisesti asumaan.

Kokoomuksen ohjelmassa minua kiehtoo erityisesti sivistyksen ja tieteen sekä uudistumishalun korostaminen. Myös yrittämisen voimakas esiin nostaminen on mielestäni hyvä asia, vaikka en itse yrittäjänä ole koskaan ollutkaan. Ilman yrittäjyyttä yhteiskunnallamme on edessään näivettyminen, joten yrittäjyyttä pitää edistää. Tärkeimmäksi osa-alueeksi puolueen valinnassa nostan kuitenkin puolueen harjoittaman talouspolitiikan linjaukset eli puolueen ymmärryksen talouden dynamiikasta ja siitä, miten siihen on järkevintä yrittää vaikuttaa.

 

Leave a Reply