KUKA OLEN

Päivitetty 25.4.2021

Olen 43-vuotias lahtelainen opettaja. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi yläkouluikäistä lasta. Asun Lahden Renkomäessä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, pääaineenani olen opiskellut kemiaa. Minulla on myös opettajankoulutus. Harrastuksiani ovat yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen, dekkareiden lukeminen ja kuntoliikunta.

Olen työskennellyt noin 15 vuotta Ahtialan koulussa matemaattisten aineiden opettajana ja olen tällä hetkellä koulumme johtoryhmän jäsen. Olen yksi lahtelaisten peruskoulujen luottamusmiehistä. Toimin tällä hetkellä myös peruskoulujen ja lukioiden opettajien OAJ:n paikallisyhdistyksen hallituksessa.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, mutta kimmokkeen kuntavaaliehdokkaaksi lähtemisestä sain viisi vuotta sitten Yhdysvaltain presidentin esivaaleja seuratessani. Koin saman järkytyksen kuin moni muukin suomalainen, että laukomalla suustaan ihan mitä tahansa voi menestyä politiikassa.

Länsimaisessa demokratiassa on menossa tällä hetkellä kriisi, jossa tunteisiin vahvasti vetoavalla puheella jyrätään järjen ääni ja luodaan kuvaa, jossa maailman asiat ovat ratkaistavissa helpoilla tavoilla. Tämän kaltainen populismi on nostanut voimakkaasti päätään maailmalla, mutta Suomessa tilanne ei ole vielä yhtä huolestuttava. Haluan olla estämässä tämän kaltaista kehitystä suomalaisessa politiikassa.

Olen kuntavaaliehdokkaana nyt toista kertaa, neljä vuotta sitten sain vajaat 130 ääntä. Olen saanut ihmisiltä rohkaisevia kommentteja ehdokkaaksi ryhtymisestä ja tavoitteeni on tehdä viime kertaa näkyvämpi kampanja ja saada läpimenoon riittävä äänimäärä.

Tämän sivuston blogikirjoitusten kautta avaan omaa ajatusmaailmaani sinulle. Tiukkoja vaalilupauksia en lähde tekemään, koska ne pitäisi todennäköisesti perua vaalien jälkeen, sillä demokratia on kompromissien tekemistä. Vaalilupausten sijaan äänestäjän on tärkeämpää tutustua ehdokkaan arvoihin ja mielipiteisiin, joita hän edustaa. Niiden ohjaamana päättäjä kuitenkin tulee tekemään työtään omassa valtuustoryhmässään ja kaupunginvaltuustossa.

23.1.2017