Kuntavaalit 2017

Ammattina opettajuus

Tunnen vahvasti, että teen tärkeää työtä yhteiskunnan kannalta.

Olen matemaattisten aineiden opettaja Ahtialan koulusta. Meneillään on 12. vuosi opettajan työssä, joista ensimmäistä vuotta lukuun ottamatta kaikki olen ollut Ahtialassa. Olen viihtynyt työssäni hyvin. Murrosiässä olevien yläkoululaisten kanssa toimiminen on haastavaa ja vaatii johdonmukaisuutta, riittävää jämäkkyyttä, mutta myös sopivaa rentoutta, empatiakykyä, kärsivällisyyttä, huumorintajua ja ennen kaikkea hyviä hermoja. Nuorten kanssa toimiminen on kuitenkin myös hauskaa ja palkitsevaa. Ja mikään työpäivä ei ole toisensa kaltainen, mikä pitää mielen virkeänä. Se, että voit olla kasvavan nuoren tukena ja auttamassa häntä kohti hänen omaa parempaa tulevaisuuttaan, tekee opettajan ammatista antoisan. Tunnen vahvasti, että teen tärkeää työtä yhteiskunnan kannalta.

 

Leave a Reply